Tortillachips på skivad cheddarost

Tortillachips på skivad cheddarost

DET HÄR BEHÖVER DU

Färdigskivad cheddarost, gärna en gul
olivolja, neutral
chili explosion (kryddkvarn från Santa Maria) eller motsvarande kryddor med texmexsmak
flingsalt
pumpakärnor

SÅ HÄR GÖR DU

Lägg ostskivorna på plåt med bakplåtspapper. Ringla eller spraya över lite olivolja. Krydda med chilikryddat, flingsalt och strö över pumpakärnor. Låt gärna plåten med osten stå framme någon timme så att osten börjar torka.

Grädda i mitten av ugnen 10-12 min på 175 grader tills osten smält och börjar få färg. Var noga med att osten inte bränns för då blir det inte gott. Det brukar vara lagom att osten får lite färg och sedan att kanterna lyfter lite från bakplåtspapperet. De ska släppa lätt från bakplåtspapperet.

Använd en stekapade och lossa alla skivor. Låt chipsen svalna på plåten några minuter innan du skär dem. Jag delar antingen en gång på diagonalen för lite större chips. För lite mindre chips dela jag på diagonalen på gånger, med ett kryss, för att få den traditionella trekantsformen på chipsen.

Låt chipsen svalna ytterligare innan du äter dem med t ex tacofärs och grönsaker eller som snacks med en god dipp och komplettera gärna med grönsaker du också kan dippa. Du kan också använda chipsen som ”kex”. Kanongott att toppa med créme fraîche, finhackad rödlök, dill och löjrom eller liknande.



Lämna ett svar