Hemlagad tagliatelle (keto)

Hemlagad tagliatelle (keto)

Det här behöver du

4 ägg, rumstempererade
150 g färskost, t ex philadelphiaost*
1/2 tsk salt
1 tsk äppelcidervinäger
2 1/2- 3 msk fiberhusk eller finmald psylliumhusk

*Du kan också använda smaksatt färskost. På bilderna använde jag en smaksatt med vitlök och örter.

**Observera att grövre husk kräver en större mängd än riktigt finmald husk.

Så här gör du

Blanda alla ingredienser i en mixer eller med elvisp. Låt smeten svälla i 5 min. Mixa ytterligare. Smeten ska bli som en tjock smet. Om den är för lös tillsätt lite mer husk och låt svälla och mixa återigen tills du är nöjd med konsistensen.

Klicka ut ena hälften av smeten i mitten på ett bakplåtspapper och andra hälften på ett annat bakplåtspapper. Lägg på ytterligare bakplåtspapper ovanpå smeten och kavla ut tunt, så att den täcker nästan hela ytan av papperet. Lägg över på en bakplåt.

Baka mitt i ugnen på 150 grader i 12-13 minuter. Låt svalna några minuter. Dra av det övre papperet. Lirka sedan bort det undre papperet så att du får ut ett pastaflak.

Rulla ihop pastaflaket och skär över så att du får tagliatellestrimlor. Du behöver inte förkoka pastan utan blanda den med en varm pastasås, t ex bolognese, Meatballs Marinara, Puttanesca mm.

Om du hellre vill ha lasagneplattor skär du till sådana med en kniv. Använd plattorna precis som du gör till en vanlig lasagne och varva med köttfärssås och ostsås. Se mitt recept på lasagne.



2 tankar om "Hemlagad tagliatelle (keto)"

Lämna ett svar