Förrätt & smårätt

 

 

 

Broccolitimbaler

 

Spenatpannacotta med löjrom

 

Räkcoctail

 

Skagenröra

 

Ostsnäcka

 

Piladelphialax

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Förrätter & smårätter

 

Så småningom kommer du troligtvis att märka att din aptit förändras. Med en naturlig kost, utan tillsatser som t.ex. glutamater eller socker som triggar hungern, och med animaliskt fett, som gör dig mätt, kommer dina hungerkänsla kännas annorlunda. Innan jag började äta LCHF hade jag stora problem med överätande. Visst älskar jag fortfarande mat, men nu har jag och maten ett mer avslappnat förhållande. Jag tycker inte att maten längre styr mig, det är istället jag som styr vad jag äter och det är lätt att välja den maten min hälsa mår bra av och inte bara det jag suktar efter. Jag känner dessutom skillnad på hunger och sug och blir numer lagom mätt istället för stoppmätt eller inte tillräckligt mätt. Nu äter jag oftas 2-3 måltider per dygn. Jag äter helt enkelt när jag är hungrig och slutar äta när jag är mätt.
 
Med LCHF är det inte säkert att du vill äta några 3-rättersmiddagar. Du nöjer dig troligtvis med en rätt. Min erfarenhet är att om jag någongång bjuder på mer än en rätt så måste jag tänka på att minska portionerna av alla rätter för att ens orka smaka på dem alla.
 
Här hittar du smårätter som du t.ex. kan laga till mellanmål eller som vid festliga tillfällen kan fungera som förrätt eller varför inte som en del på ett buffébord.
 
- Helena