Recept

 

 

 

Frukosttips

 

Förrätter & smårätter

 

Fisk & skaldjur

 

Tillbehör

 

Efterrätter

 

Fågel

 

Nötkött

 

Fläskkött

 

Viltkött

 

Chark

 

Sås & smör

 

Snacks

 

Drycker

 

Kryddblandningar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recept

 

Här hittar du recept på mat som håller kolhydratmängden nere. Vissa kallar det för LCHF, som står för lowcarb/highfat, andra har en mer svenskklingande benämning, lågkolhydrat/högfettskost. 
 
Det viktiga för mig är inte etiketten på min kost. Det är istället mina basala behov av naturlig mat fri från onödiga tillsatser, en kost som inte driver upp mina sockervärden och en kost med tilräckligt med bra fetter för att hålla mig mätt och frisk som är det primära.
 
Många som inte själva äter LCHF tror att LCHF är en krånglig extremdiet. Själv ser jag LCHF som en kost som har givit mig ett friskare och lättare liv. Det enda extrema är viktnedgången. Trots att jag har metabola syndromet och är van vid att gå upp i vikt trots (eller kanske på grund av) bantning har jag sedan november 2007 gått ner drygt 10 kg.
 
I vänstermarginalen hittar du olika receptkategorier som tar dig till recepten. Jag har valt att dela in recepten under olika kategorier. Vissa recept kan förekomma under flera olika kategorier.
 
Jag hämtar inspiration från nätet, mattidningar och egna och andras matupplevelser. Jag hoppas att du kan hitta inspiration här hos mig. Lycka till och smaklig spis!
 
- Helena